Container huren Breda

Container huren in Breda

Bent u woonachtig in Breda en wilt u een container huren? U kunt voor verschillende soorten afval een geschikte container huren bij Recycle-bak.nl. Deze containers kunnen worden bezorgd en opgehaald in Breda. Bij grote klussen zoals een verbouwing of het aanpassen van het huis ontstaat afval waar u waarschijnlijk snel vanaf wilt.

Heb ik een vergunning nodig?

Redenen om een container te huren in Breda

Als u in Breda woont en een grote klus gaat uitvoeren, dan is het handig om een container bij Recycle-bak.nl te huren. Tijdens een klus ontstaat vaak veel afval en dat kan in de weg liggen. Ook kost het tijd om het afval zelf weg te brengen. Met een container van Recycle-bak.nl kunt u het vrijgekomen afval meteen in de container leggen. Ook halen wij de container weer op als u klaar bent. Wij zorgen er dan voor dat het afval gerecycled wordt op een duurzame manier. U hoeft daardoor enkel de container te vullen met afval en verder kunt u alle energie steken in de klus zelf. Aangezien elke klus ander afval met zich meebrengt, bieden wij containers voor verschillende soorten afval aan. Zo kunt u voor onder andere tuinafval, gemengd grof afval en betonpuin een container huren. Tevens zijn deze containers in meerdere afmetingen te huren. U kunt daardoor voor zowel een grote als een kleine klus een passende container vinden.

Vergunning bij huren van containers in Breda

Voor het plaatsen van een container in Breda is ofwel een melding nodig, ofwel een vergunning.

Een melding is voldoende wanneer maximaal 4 objecten geplaatst worden én deze objecten maximaal een maand blijven staan. Het indienen van de melding kan via het formulier ‘Melding Plaatsing Bouwobjecten op Openbare Plaatsen‘. De aanvraag dient minimaal 7 dagen van tevoren ingediend te zijn. U hoeft geen kosten te betalen voor het indienen van de melding.

Wilt u meer dan 4 objecten plaatsen, óf wilt u de container langer dan een maand laten staan, dan moet u een vergunning ‘Omgevingsvergunning, Activiteit Roerende Zaken Opslaan’ aanvragen. Vraag deze vergunning op tijd aan: de gemeente Breda neemt binnen 8 weken een beslissing, maar kan deze termijn eenmaal verlengen met 6 weken. Voor het aanvragen van de vergunning betaalt u leges. Daarnaast zult u, bij toekenning van de vergunning, precariobelasting moeten betalen.

Het aanvragen van de vergunning kan via het Omgevingsloket Online. Dit kan digitaal (DigiD vereist) of via papier.
Bij zowel een melding als een vergunning moet u precariobelasting betalen. De kosten kunt u hier vinden.

Voor meer informatie over de melding en de vergunning, kunt u terecht op de website van gemeente Breda.

Eenvoudig een container huren in Breda

Heeft u op korte termijn een container nodig? Als u vandaag voor 12:00 uur een container bestelt, dan bezorgen wij deze de volgende dag al. Het huren van een container hoeft niet duur te zijn; al onze prijzen zijn inclusief het afvoeren van de container. U komt daardoor niet voor onverwachte kosten te staan. U kunt tot 6 weken lang gebruik maken van de container.

 

Recycle-bak.nl kan niet aansprakelijk worden gehouden voor eventuele schade voortkomend uit bovenstaande informatie. Controleer zelf bij de gemeente de regelgeving en benodigde containervergunningen in uw situatie.