Container huren Delft

U wilt een container huren in Delft? Dan moet u mogelijk toestemming vragen bij de gemeente. Hieronder leest u welke regels in Delft van toepassing zijn.

Heb ik een vergunning nodig?

Ik wil een container huren in Delft. Heb ik een vergunning nodig?

In de gemeente Delft geldt dat wanneer u een of meerdere containers op uw eigen terrein of in de openbare ruimte wilt plaatsen en u minder dan 12 m2 oppervlakte gebruikt, u geen melding hoeft te doen. Wanneer u 12 m2 of meer aan oppervlakte in beslag neemt, moet u dit uiterlijk 15 dagen van tevoren moet melden bij de gemeente. Dit kan eenvoudig online via de website van de gemeente Delft. U dient, ongeacht het aantal vierkante meters dat u met de container of containers in beslag neemt, wel te voldoen aan de voorwaarden voor het tijdelijk plaatsen van voorwerpen. Om de openbare orde en veiligheid te waarborgen, kan het zijn dat de gemeente extra regels voorschrijft of zich gedwongen ziet de plaatsing van de container(s) te verbieden. In dat geval zal de gemeente binnen 5 werkdagen contact met u opnemen.

Moet ik nog ergens rekening mee houden als ik een aanvraag wil doen bij de gemeente Delft?

Wanneer u een container in Delft wilt huren, deze meer dan 12 m2 in beslag neemt én u deze op gemeentegrond wilt plaatsen, dan moet u zogeheten precariobelasting betalen. In 2023 geldt hiervoor een tarief van €1,23 per m2 per week. Gebruikt u minder dan 12 m2 of plaatst u de container(s) op uw eigen terrein? Dan hoeft u geen melding te doen en ook geen precariobelasting te betalen.

Ja, ik wil een container huren in Delft!

Bij Recycle-Bak.nl huurt u gemakkelijk de container(s) die u nodig heeft voor uw werkzaamheden. Zo kunt u bij ons terecht voor onder andere een bouw- en sloopafval container of een puincontainer. Betalen doet u gemakkelijk online en u kunt de container zonder extra kosten tot 6 weken laten staan. Dat is wel zo fijn om te weten!

Recycle-bak.nl kan niet aansprakelijk worden gehouden voor eventuele schade voortkomend uit bovenstaande informatie. Controleer zelf bij de gemeente de regelgeving en benodigde containervergunningen in uw situatie.