Container huren in Haarlem

Container huren in Haarlem

Heeft u binnenkort een grote klus voor de boeg waarbij u veel afval verwacht? Via Recycle-bak.nl kunt u eenvoudig en snel een container huren die bezorgd en opgehaald wordt in Haarlem. Diverse soorten afval kunnen bij verschillende klussen ontstaan. Hierbij kunt u denken aan het leeghalen van de tuin of het verwijderen van een muur. Voor elk type afval kunt u bij ons een geschikte container vinden.

Heb ik een vergunning nodig?

Waarom een container huren in Haarlem?

Afval kan bij diverse klussen ontstaan, zoals bij het herinrichten van de tuin of bij een verbouwing aan het huis. Dit afval ligt vaak in de weg en u wilt het waarschijnlijk zo snel mogelijk opruimen. Zowel tijdens de klus als na de klus. Als u een container huurt kunt u het afval meteen daarin leggen zodat het niet in de weg ligt. Dit zorgt voor meer overzicht tijdens het uitvoeren van de klus. U kunt voor verschillende soorten afval een passende container huren. Wij bieden containers voor onder andere tuinafval en gemengd grof afval. Zo kunt u voor elke klus een passende container vinden. De container wordt door ons gebracht en gehaald en wij recyclen het afval. Zelf hoeft u alleen maar een container te huren en te vullen met het afval. Elke afvalcontainer is in verschillende afmetingen verkrijgbaar waardoor u voor grote en kleine klussen een container kunt huren.

Vergunning bij huren van containers in Haarlem

Wanneer u een container wilt plaatsen op de openbare weg in Haarlem, hoeft u geen ontheffing te regelen in de volgende gevallen:

 • De container blijft maximaal 1 maand staan
 • De container wordt niet geplaatst:
  • op de rijbaan
  • op fietspaden/-stroken
  • op laad- en losplaatsen
  • bij bushaltes
  • binnen 5 meter van een kruispunt of voetgangersoversteek
  • Tussen container en rijbaan dient er minimaal 1,5 meter vrij te blijven voor voetgangers, en minimaal 1 meter tussen container en straatmeubilair.
 • De container en eventuele andere voorwerpen nemen bij elkaar niet meer dan 10 m2 in beslag. Onze containers tot en met 10 m3 vallen hieronder.

Wanneer u aan deze voorwaarden voldoet, hoeft u geen kosten te maken voor een ontheffing. Wel dient u precariobelasting te betalen. De kosten hiervan kunt u hier vinden.

Voldoet u niet aan een van de voorwaarden, dan heeft u een ontheffing nodig. Hiervoor betaalt u €198,-. De ontheffing vraagt u aan via DigiD of eHerkenning op de website van de gemeente Haarlem. Als advies geeft de gemeente aan om de aanvraag minimaal 8 weken voor de plaatsen in te dienen.

Zorg dat u bij het indienen van de aanvraag ook een situatieschets meelevert. Moet (een gedeelte van) de weg afgezet worden, dan moet ook een verkeersplan meegestuurd worden.

Wilt u de container in het centrum van de stad plaatsen, dan doet u er verstandig aan om een gesloten container te bestellen. Buiten werktijden en in het weekend zijn enkel deze containers namelijk toegestaan. Ook wanneer u tussen 24 december 9:00 en 2 januari 9:00 een container wilt hebben, mag dit alleen een gesloten container zijn. Dit geldt voor de gehele gemeente.

Meer informatie vindt u op de pagina Plaatsen voorwerpen op openbare weg.

Eenvoudig een container in Haarlem huren

Lijkt het u handig om een container te huren en woont u in Haarlem? Als u vandaag voor 12:00 uur een container huurt, dan wordt deze morgen al naar u toe gebracht. U mag de container tot 6 weken laten staan. De kosten zijn inclusief het brengen en halen, waardoor u niet voor onverwachte kosten komt te staan.

 

Recycle-bak.nl kan niet aansprakelijk worden gehouden voor eventuele schade voortkomend uit bovenstaande informatie. Controleer zelf bij de gemeente de regelgeving en benodigde containervergunningen in uw situatie.