Container huren Harderwijk

U wilt een container huren in Harderwijk? Dan kan het zijn dat u dit vooraf moet melden bij de gemeente. Hieronder leest u welke regels van toepassing zijn in de gemeente Harderwijk.

Heb ik een vergunning nodig?

Ik wil een container huren in Harderwijk. Heb ik een vergunning nodig?

Wanneer u in Harderwijk een voorwerp op de openbare weg wilt (laten) plaatsen, dan moet u dit vooraf bij de gemeente melden. Dus ook wanneer u een container huurt en deze in de openbare ruimte zet. Een melding kunt u telefonisch doen via telefoonnummer (0341) 411 333, of door een mail te sturen naar snelherstel@harderwijk.nl.

Bij het melden per e-mail dient u de onderstaande informatie te vermelden:

  • Het telefoonnummer en e-mailadres van de aanvrager/verantwoordelijke;
  • De precieze locatie van de openbare ruimte die u in gebruik wilt nemen;
  • De aanvangsdatum en einddatum van het in gebruik nemen van de openbare ruimte.

Met welke voorwaarden moet ik rekening houden als ik een melding wil doen?

Wanneer u een container op de openbare weg plaatst, dan moet de doorgang voldoende ruimte bieden om vrachtwagens door te laten. Is dat niet mogelijk, dan moet u minimaal 2 weken voor aanvang van de werkzaamheden een melding doen. De container mag geen gevaar vormen voor de omgeving. Daarnaast dient u gebruik te maken van een deugdelijke afzetting. Vanzelfsprekend laat u de openbare ruimte na het verwijderen van de container weer netjes achter.

Zijn er kosten verbonden aan een melding?

Gedurende de periode dat u van de openbare ruimte gebruik maakt, betaalt u per dag €0,46 per m2. Per volle kalenderweek bedragen de kosten €1,43 per m2 en per volle kalendermaand bent u €3,67 per m2 kwijt. Kijk voor meer informatie op de website van de gemeente Harderwijk.

Ja, ik wil een container huren in Harderwijk!

Bij Recycle-Bak.nl kunt u online diverse containers huren. Zo kunt u bij ons terecht voor onder andere een groenafval container of een houtcontainer. Wij brengen en halen de container en verzorgen tevens de afvoer van uw afval.

Recycle-bak.nl kan niet aansprakelijk worden gehouden voor eventuele schade voortkomend uit bovenstaande informatie. Controleer zelf bij de gemeente de regelgeving en benodigde containervergunningen in uw situatie.