Container huren Houten

Heeft u een klus op de planning staan waarbij flink wat afval vrijkomt? Dan zou u er natuurlijk voor kunnen kiezen om zelf uw afval af te voeren. Maar wat als u geen geschikt vervoer tot uw beschikking heeft? Of het u te veel tijd kost om steeds heen en weer te rijden naar de milieustraat? Er is geen reden om moeilijk te doen als het ook makkelijk kan. Maak gewoon gebruik van de diensten van Recycle-Bak.nl! Bij ons kunt u eenvoudig een container huren in Houten, tegen een verrassend betaalbaar tarief.

Waarom een container huren in Houten?

In Houten wordt veel aandacht besteedt aan duurzaamheid. Op de website van de gemeente staan allerlei tips over hoe men schoner en groener in Houten kan leven. Het gaat dan bijvoorbeeld om energie besparen, het investeren in duurzame oplossingen en het gebruiken van tweedehands bouwmaterialen. Ook aan het scheiden van afval wordt veel aandacht besteedt. Afval scheiden zorgt ervoor dat materialen gerecycled kunnen worden. Dat is niet alleen beter voor het milieu, maar ook voor uw portemonnee. Want hoe minder geld de gemeente hoeft uit te geven aan afvalverwerking, hoe lager de afvalstoffenheffingen die u als inwoner van Houten moet betalen. Het scheiden van uw huisafval bent u ongetwijfeld wel gewend. Maar wat doet u met uw niet-dagelijkse afval? We hebben het dan over het afval dat vrijkomt bij incidentele werkzaamheden, zoals renovaties en verhuizingen. U kunt dit niet zomaar op straat zetten. Naar de milieustraat brengen is een mogelijkheid, maar niet iedereen heeft hier geschikt vervoer voor. Om nog maar niet te spreken over hoe vervelend het is als u tussen de werkzaamheden steeds heen en weer moet rijden. Gelukkig kunt u via Recycle-Bak.nl heel gemakkelijk een afvalcontainer huren in Houten.

 Welke soorten containers in Houten kan ik huren?

Bij Recycle-Bak.nl streven we ernaar om zoveel mogelijk van het afval dat we afvoeren te recyclen. Om dit proces zo efficiënt mogelijk te laten verlopen, leveren we verschillende soorten containers voor verschillende afvalsoorten:

  • Sloopafval containers: Voor bouwafval, sloopafval en gemengd grof afval zoals huisraad, meubilair, isolatiematerialen, metaal en niet-geïmpregneerd hout.

 

  • Puincontainers: Voor onder andere (schoon) metsel- en betonpuin, bakstenen, dakpannen, (natuur)steen, tegels en keramiek.

 

 

  • Houtcontainers: Voor onder andere (geschilderd) hout, hardhout, timmerhout, spaanplaten en hardboard.

 

 

  • Grondcontainers: Voor schone grond, potgrond, tuinaarde, zand, gras(zoden) en wortels.

 Hoe weet ik welke containermaat ik nodig heb?

Omdat bij de ene klus nu eenmaal meer afval vrijkomt dan bij de andere, zijn alle open containertypes bij ons leverbaar in verschillende afmetingen. U heeft de keuze uit:

  • 3m3: 160 x 190 cm
  • 6m3: 180 x 365 cm
  • 10m3: 180 x 165 cm
  • 15m3: 250 x 600 cm
  • 30m3: 250 x 650 cm

De 10m3 container is tevens leverbaar in een gesloten variant, wat vooral erg handig is wanneer de container in de openbare ruimte geplaatst moet worden. Vindt u het lastig om te bepalen welke containermaat u nodig heeft? Stuur ons dan gerust even een mailtje. In veel gevallen kunnen wij op basis van foto’s wel een goede inschatting maken van de benodigde containermaat. En mocht achteraf blijken dat de container toch te klein is voor het afval dat u kwijt moet, dan kunnen we altijd nog een extra container leveren.

 Hoe werkt dat, een container huren?

Via Recycle-Bak.nl bestelt u de benodigde container heel eenvoudig online. Tijdens het bestellen kunt u meteen de gewenste afleverdatum selecteren. Nadat wij de container op het door u opgegeven adres in Houten hebben afgeleverd, mag u deze zonder extra kosten tot 6 weken laten. Op het moment dat de container vol is of u hem niet meer nodig heeft, hoeft u ons alleen maar even te bellen. We maken dan een afspraak met u om de container op te halen en zorgen ervoor dat uw afval netjes wordt afgevoerd en waar mogelijk gerecycled. De op onze website vermelde huurtarieven zijn all-in prijzen. U hoeft zich dus geen zorgen te maken dat u achteraf met onverwachte bijkomende kosten wordt geconfronteerd. Dat is wel zo fijn om te weten!

 Container Houten huren: moet ik nog ergens rekening mee houden?

Er is een goede reden dat wij afval gescheiden inzamelen. Door het afval meteen te scheiden kunnen wij ervoor zorgen dat er zoveel mogelijk kan worden gerecycled. Dit proces is echter alleen efficiënt en rendabel wanneer het afval ‘zuiver’ genoeg is, oftewel wanneer er uitsluitend toegestane materialen in de container gedeponeerd zijn. Daarom hebben we bij elk containertype duidelijk vermeld welke materialen er wel en niet in thuishoren. Het belang van het correct scheiden van afval wordt nog vaak onderschat. Wist u bijvoorbeeld dat het recyclen van oud papier niet mogelijk is wanneer het papier vet geworden is? Daarom wordt altijd afgeraden om pizzadozen bij het oud papier te gooien. Dit is slechts een simpel voorbeeld. Uiteindelijk komt het erop neer dat wanneer het afval niet naar behoren gescheiden is, het ons te veel tijd kost om alle niet-toegestane materialen uit de container te vissen. Het gevolg: de inhoud komt alsnog in de verbrandingsoven terecht. Wij verzoeken u daarom vriendelijk om vooraf goed te kijken naar wat voor materialen u verwacht kwijt te moeten tijdens uw werkzaamheden en de juiste container(s) bij ons te bestellen. Zo dragen we samen ons steentje bij aan een betere toekomst!

 Ja, ik wil een afvalcontainer huren in Houten!

Een container huren in Houten is zo geregeld bij Recycle-Bak.nl, ook als u op korte termijn een container nodig heeft. Als u vandaag voor 12:00 uw bestelling plaatst kunnen wij de container indien gewenst de volgende werkdag al leveren. Komt u ergens niet uit of heeft u behoefte aan meer informatie over onze dienstverlening? Neem dan gerust even contact met ons op. Onze klantenservice is telefonisch bereikbaar op nummer 035-6013861 en per mail via klantenservice@recycle-bak.nl.