Container huren in Alphen aan den Rijn

Wilt u een container huren in Alphen aan den Rijn? Dan is het goed om te weten welke regels van toepassing zijn in deze gemeente.

Ik wil een container huren in Alphen aan den Rijn. Heb ik een vergunning nodig?

Wilt u een container huren in Alphen aan den Rijn en kunt u deze niet op uw eigen terrein kwijt? En wilt u daarom (een deel van) de weg, stoep of een parkeerplaats gebruiken om de container neer te zetten? Dan moet u minimaal 3 weken van tevoren bij de gemeente Alphen aan den Rijn een ontheffing voor het gebruik van de openbare weg aanvragen. U kunt deze ontheffing online aanvragen via de website van de gemeente Alphen aan den Rijn. Daarbij moet u de reden van de aanvraag en de exacte locatie vermelden, alsmede het aantal containers, het totale oppervlak in m2 dat u in beslag wilt nemen, en de datum waarop u de ontheffing nodig heeft. U dient tevens een situatieschets van de locatie met de daarop te plaatsen containers mee te sturen.

Ik wil een ontheffing aanvragen in Alphen aan den Rijn, waar moet ik verder rekening mee houden?

In de gemeente Alphen aan den Rijn zijn kosten verbonden aan een ontheffing voor gebruik van de openbare ruimte. In 2022 gelden de volgende tarieven:

Voor het plaatsen van objecten tot 15m2 betaalt u €41,60

Voor het plaatsen van objecten van 15m2 tot 25m2 betaalt u €71,75

Voor het plaatsen van objecten vanaf 25m2 betaalt u €164,80

Voor een spoedaanvraag (wanneer u de ontheffing binnen 3 weken nodig heeft) betaalt u €45,75 extra.

Ja, ik wil een container huren in Alphen aan den Rijn!

Heeft u reeds een ontheffing geregeld bij de gemeente Alphen aan den Rijn voor het plaatsen van een container op de openbare weg? Of kunt u de container op uw eigen terrein plaatsen? Bestel dan vandaag nog voordelig uw container(s) via Recycle-Bak.nl! U kunt bij ons terecht voor onder andere groenafval containers en houtafval containers, in verschillende afmetingen.

 

Recycle-bak.nl kan niet aansprakelijk worden gehouden voor eventuele schade voortkomend uit bovenstaande informatie. Controleer zelf bij de gemeente de regelgeving en benodigde containervergunningen in uw situatie.