Container huren in Emmen

Gaat u thuis verbouwen of heeft u een flinke opruiming op de planning staan? Dan is het wel zo handig als u ook al het afval dat vrijkomt kwijt kunt. Wilt u hiervoor een container huren in Emmen, dan is dat snel geregeld. U moet die container echter wel ergens kwijt kunnen. Kan dat niet op eigen terrein, dan moet dat op de openbare weg.

Ik wil een container huren in Emmen. Heb ik een vergunning nodig?

Wilt u een container huren in Emmen en deze op de openbare weg plaatsen, dan moet u mogelijk een ontheffing aanvragen bij de gemeente. Of dit nodig is hangt af van de grootte van de container, waar u de container wilt neerzetten en hoe lang u deze wilt laten staan. Een ontheffing aanvragen kan door het hiervoor bedoelde aanvraagformulier in te vullen.

Ik moet een ontheffing aanvragen, waar moet ik verder rekening mee houden?

Wanneer blijkt dat u een ontheffing van het Reglement Verkeersregels en Verkeerstekens (RVV) moet aanvragen, moet u leges betalen voor het in behandeling nemen van uw aanvraag. In 2023 geldt een tarief van €21,35, ongeacht of de ontheffing wel of niet wordt toegekend. Er kunnen voor de aanvrager kosten zijn voor (tijdelijke) wegafzettingen, verkeersmaatregelen of voor het herstellen van schade. Voor meer informatie kunt u terecht op de website van gemeente Emmen.

Ja, ik wil een container huren in Emmen!

Heeft u indien nodig de noodzakelijke ontheffing gekregen van de gemeente Emmen? Dan kunt u bij Recycle-Bak.nl terecht voor het huren van uw afvalcontainers. Zo leveren wij onder andere puincontainers en containers voor bouwafval en gemengd grof afval. Wij bezorgen de container op het gewenste adres. Is de container vol of bent u klaar met uw werkzaamheden? Dan zorgen wij dat uw afval netjes wordt afgevoerd en verwerkt. Uiteraard tegen de scherpste tarieven!

 

Recycle-bak.nl kan niet aansprakelijk worden gehouden voor eventuele schade voortkomend uit bovenstaande informatie. Controleer zelf bij de gemeente de regelgeving en benodigde containervergunningen in uw situatie.