Container huren in Helmond

U wilt een container huren in Helmond en deze op de stoep of langs de weg laten plaatsen? Dan kan het zijn dat u hiervoor eerst een ontheffing moet aanvragen; dit hangt af van de grootte van de container, de plaats waar u hem wilt laten neerzetten en hoe lang u hem wilt laten staan. Hieronder leggen we kort uit welke regels van toepassing zijn in de gemeente Helmond.

Ik wil een container huren in Helmond. Heb ik een vergunning nodig?

U hoeft geen ontheffing aan te vragen als u de container huurt ten behoeve van particuliere (bouw)werkzaamheden, en u zich kunt houden aan de regels zoals beschreven in het Wetgeving gemeenteblad van Helmond. Moet u wel een ontheffing aanvragen? Dat kunt u online regelen via de website van de gemeente Helmond.

 

Ik wil een ontheffing aanvragen in Helmond, waar moet ik verder rekening mee houden?

De gemeente beslist binnen 8 weken of de ontheffing wel of niet wordt toegekend. Het is dus raadzaam om tijdig uw aanvraag in te dienen. Verder moet er rekening gehouden worden met een aantal voorwaarde:

  • De container mag niet op wijkontsluitingswegen en fietspaden worden geplaatst;
  • De container niet binnen een afstand van 5 meter vanaf een kruising geplaatst mag worden;
  • Bij plaatsing op het trottoir- of voetgangersgedeelte wordt er minimaal 1,5 meter vrijgehouden;
  • Bij plaatsing op de rijbaan wordt er minimaal 3,5 meter vrijgehouden;
  • Nooduitgangen mogen niet belemmerd worden en
  • Het verkeer mag niet in gevaar worden gebracht.

Ja, ik wil een container huren in Helmond!

Recycle-Bak.nl verhuurt onder andere containers voor puinafval en grofafval, welke in diverse afmetingen te bestellen zijn. Heeft u eenmaal een ontheffing geregeld (indien nodig), dan hoeft u zich verder nergens druk om te maken; wij brengen en halen uw container(s) en verzorgen tevens het afvoeren van uw afval.

 

Recycle-bak.nl kan niet aansprakelijk worden gehouden voor eventuele schade voortkomend uit bovenstaande informatie. Controleer zelf bij de gemeente de regelgeving en benodigde containervergunningen in uw situatie.