Container huren Leiden

Bent u van plan een container in Leiden te huren en deze in de openbare ruimte te plaatsen? Dan moet u dit mogelijk melden bij de gemeente Leiden, of zelfs een vergunning aanvragen. Maar hoe zit dat precies in uw specifieke situatie bij een container huren in Leiden?

Heb ik een vergunning nodig?

Ik wil een container huren in Leiden. Heb ik een vergunning nodig?

Wilt u een container huren in Leiden? Dan hoeft u géén melding te doen als de container niet meer dan 15 m2 aan oppervlakte in beslag neemt, de container korter dan een maand blijft staan en geen overlast geeft. Wilt u de container langer dan 1 maand laten staan, dan moet u wel een melding doen. U heeft een vergunning nodig als de container meer dan 15 m2 aan oppervlakte in beslag neemt óf langer dan 6 maanden moet blijven staan, óf overlast veroorzaakt. De kosten voor de aanvraag bedraagt €31,83. De gemeente beslist binnen maximaal 8 weken of u een vergunning krijgt.

Waar mag of moet ik de container plaatsen?

Zijn er parkeerplaatsen aanwezig bij de plek van de uit te voeren werkzaamheden? Dan moet u daar gebruik van maken. Indien deze parkeerplaatsen zich in een betaald parkeren gebied bevinden, dan hoeft u alleen het parkeertarief te betalen dat hier van toepassing is. Indien er geen parkeerplaatsen aanwezig zijn, dan mag u de container op het trottoir plaatsen, vanzelfsprekend op een manier dat u zo min mogelijk overlast veroorzaakt. U betaalt dan geen parkeertarief, maar wel precariobelasting. Houdt u er rekening mee dat de gemeente Leiden uiteindelijk beslist over de plaats waar u een vergunning voor krijgt. Als u de container niet op de gewenste plaats mag neerzetten, dan neemt de gemeente vooraf contact met u op.

Het aanvragen van een vergunning kunt u online regelen via de website van de gemeente Leiden.

Ja, ik wil een container huren in Leiden!

Heeft u eenmaal de benodigde toestemming of vergunning geregeld bij de gemeente Leiden? Dan kunt u bij Recycle-Bak.nl terecht voor het huren van onder andere houtafval containers en gipscontainers. Daarbij profiteert u altijd van de allerscherpste tarieven!

Recycle-bak.nl kan niet aansprakelijk worden gehouden voor eventuele schade voortkomend uit bovenstaande informatie. Controleer zelf bij de gemeente de regelgeving en benodigde containervergunningen in uw situatie.