Container huren Maastricht

Container huren in Maastricht

Woont u in Maastricht en wilt u een container huren? Voor diverse soorten afval kunt u een geschikte container vinden bij Recycle-bak.nl. De containers die wij aanbieden kunnen zowel bezorgd als opgehaald worden in Maastricht. Verschillende soorten afval kunnen ontstaan bij grote klussen zoals het leeghalen van een huis of het opnieuw inrichten van de tuin.

Heb ik een vergunning nodig?

Redenen om een container te huren in Maastricht

Een grote klus zoals het aanpassen van de tuin kan een puinhoop en stress opleveren. Als u zo min mogelijk last witl hebben van het vrijgekomen afval, dan kunt u een container huren. U kunt het afval dan meteen opruimen zodat het niet in de weg ligt. Zo houdt u meer overzicht tijdens het aanpakken van de klus. Een ander voordeel is dat u het afval niet zelf weg hoeft te brengen. Als u eenmaal klaar bent halen wij de container weer op en wij laten het afval op een duurzame manier recyclen. Dit is beter voor het milieu en u hoeft zelf alleen de container met afval te vullen. U kunt bij Recycle-bak.nl containers huren voor diverse soorten afval, zoals voor betonpuin, houtafval en gemengd grof afval. Op basis van de klus die u gaat uitvoeren kunt een keuze voor een container maken. Naast het soort afvalcontainer heeft u ook keuze uit meerdere afmetingen. U kunt daardoor altijd een passende container vinden voor uw klus.

Vergunning bij huren van containers in Maastricht

Voor het plaatsen van een container in de gemeente Maastricht heeft u in de meeste gevallen een vergunning nodig. Een melding volstaat alleen bij het voldoen aan de voorschriften en als u de container wil plaatsen buiten het vastgestelde centrum van Maastricht. Deze voorwaarden en het gebied dat onder het centrum valt zijn te vinden op de website van de gemeente Maastricht.

U dient in ieder geval een vergunning aan te vragen onder de volgende omstandigheden:

  • De container wordt geplaatst binnen het centrum van Maastricht (Het gebied binnen de singels en spoorlijn)
  • De container wordt voor meer dan 2 maanden (60 kalenderdagen) geplaatst
  • De plaatsing van de container beperkt de vrije doorgang voor andere weggebruikers op de openbare weg (minder dan 3,50 meter breed)
  • U kunt niet aan een gedeelte of alle voorschriften die de gemeente heeft gesteld voor het plaatsen van een container, voldoen.

Zorg dat u een vergunning minimaal 8 weken voor het plaatsen van de container aanvraagt.  U kunt de melding en vergunning digitaal indienen, via post of via de mail. Wilt u per post of mail de aanvraag indienen? Vul dan het formulier Tijdelijk Gebruik Bouwopstellen in en stuur deze naar gemeente Maastricht via mail of per post.

Overige informatie, zoals kosten en precariobelasting, kunt u hier vinden op de website van Gemeente Maastricht

Eenvoudig een container huren in Maastricht

Als u binnenkort een grote klus gaat aanpakken is het van belang dat u een container regelt. Bij Recycle-bak.nl hoeft u gelukkig nooit lang te wachten. Wilt u de container morgen bezorgd laten worden? Dan dient u vandaag voor 12:00 uur de container te bestellen. U mag tot 6 weken lang gebruik maken van de container. Ook zijn de kosten van het afvoeren van de container inbegrepen in de prijs.

Recycle-bak.nl kan niet aansprakelijk worden gehouden voor eventuele schade voortkomend uit bovenstaande informatie. Controleer zelf bij de gemeente de regelgeving en benodigde containervergunningen in uw situatie.