Container huren Purmerend

Bij (ver)bouw- en sloopwerkzaamheden komen vaak grote hoeveelheden afval vrij. Dat afval moet u vanzelfsprekend wel ergens kwijt! U kunt het immers niet zomaar op straat zetten. Als u over eigen grond beschikt, dan kunt u een container huren en deze daar neerzetten. Maar als dat niet mogelijk is en u wilt gebruik maken van de openbare ruimte, dan moet u van tevoren uitzoeken of dat wel mag. Hoe zit het als u een container in Purmerend wilt huren?

Heb ik een vergunning nodig?

Heb ik een vergunning nodig voor een container huren in Purmerend?

In Purmerend geldt dat u voorafgaand aan het tijdelijk plaatsen van objecten op de openbare weg, een vergunning moet regelen. Afhankelijk van uw specifieke situatie moet u een Apv-vergunning of een omgevingsvergunning aanvragen bij de gemeente. Voor het tijdelijk plaatsen van objecten/voorwerpen zoals bijvoorbeeld steigers, hekwerken, vuilcontainers en bouw- en schaftketen op de openbare weg of in het openbaar groen is een vergunning verplicht of is soms een melding voldoende. Voor meer informatie over deze vergunningen kunt u terecht op de website van de gemeente Purmerend.

Zijn er verder nog zaken waar ik rekening mee moet houden?

Wilt u een container huren in Purmerend voor bouw- of verbouwwerkzaamheden? Dan moet u, behalve voor het plaatsen van een container, ook voor de werkzaamheden zelf een omgevingsvergunning aanvragen. Hiervoor kunt u terecht in de vergunningenwinkel van de gemeente Purmerend. Met de aanvraag moet een foto of overzichtstekening van de locatie waar u het voorwerp(en) plaatst en een foto van de staat van onderhoud van de plek waar het voorwerp(en) wordt geplaatst worden meegestuurd. Dit in verband met mogelijke schade.

Uw aanvraag wordt behandeld als een vergunningaanvraag wanneer u een voorwerp wilt plaatsen: in de binnenstad van Purmerend óf binnen de bebouwde kom van Middenbeemster, Zuidoostbeemster, Westbeemster of Noordbeemster óf langer dan 14 dagen ergens anders in Purmerend.

Ja, ik wil een container huren in Purmerend!

Recycle-Bak.nl verhuurt onder andere containers voor bouw- en sloopafval en puinafval, met een inhoud van 3m3 tot en met 30m3. Deze kunt u eenvoudig via onze website bestellen, tegen de allerlaagste tarieven. Heeft u eenmaal toestemming of een vergunning geregeld, dan hoeft u zich verder nergens druk om te maken; wij verzorgen namelijk het brengen en halen van de container, alsmede het afvoeren van uw afval. Wel zo prettig, want dan kunt u zich op uw werkzaamheden richten!

Recycle-bak.nl kan niet aansprakelijk worden gehouden voor eventuele schade voortkomend uit bovenstaande informatie. Controleer zelf bij de gemeente de regelgeving en benodigde containervergunningen in uw situatie.