Container huren Zutphen

Zowel particulieren als bedrijven hebben in Zutphen een vergunning nodig wanneer zij bouwobjecten in de openbare willen plaatsen. Dat geldt dus ook wanneer u een container wilt plaatsen op grond die niet uw eigendom is.

Heb ik een vergunning nodig?

Heb ik een vergunning nodig voor een container huren in Zutphen?

U moet sowieso een vergunning aanvragen wanneer u:

  • De container wilt plaatsen op een trottoir, een fietspad, een groenstrook, een gehandicaptenparkeerplaats of een parkeerplaats in het centrum;
  • De straat gedeeltelijk wordt afgesloten voor de werkzaamheden;
  • U de container langer dan 2 weken wilt laten staan.

Neemt de container geen parkeerplaats in beslag, wordt de doorgang niet belemmerd en laat u de container niet langer dan 2 weken staan? Dan hoeft u waarschijnlijk alleen maar een melding te doen. Hier zijn geen kosten aan verbonden. Wel moet u ervoor zorgen dat de melding minimaal 5 dagen van tevoren bij de gemeente binnen is.

Hoe kan ik een vergunning aanvragen voor een container in Zutphen?

Een vergunning moet u minimaal 3 weken van tevoren aanvragen via de website van de gemeente Zutphen. Naast het aanvraagformulier dient u ook een situatietekening mee te sturen en (indien een straat gedeeltelijk wordt afgesloten) een verkeersplan. Houdt u er rekening mee dat er kosten zijn verbonden aan de vergunningsaanvraag. Ook moet u precario betalen voor het gebruik van de openbare grond. De tarieven zijn afhankelijk van het aantal vierkante meters dat de container in beslag neemt. Voor een indicatie van de kosten kunt u terecht op de website van de gemeente Zutphen.

Meldingen en vergunningsaanvragen kunt u doen via de digid en eherkenning

Ja, ik wil een container huren in Zutphen!

Bij Recycle-Bak.nl huurt u eenvoudig en snel de containers die u nodig heeft. Zo kunt u bij ons terecht voor onder andere een puincontainer of een gipscontainer. Wij brengen en halen de container op afspraak en verzorgen tevens de afvoer van uw afval.

Recycle-bak.nl kan niet aansprakelijk worden gehouden voor eventuele schade voortkomend uit bovenstaande informatie. Controleer zelf bij de gemeente de regelgeving en benodigde containervergunningen in uw situatie.