Containervergunning Utrecht

Bent u woonachtig in Utrecht en wilt u weten of er regels verbonden zijn aan het huren en plaatsen van een container? Recycle-bak heeft het antwoord op uw vragen.

Vergunning bij huren van containers in Utrecht

Wilt u een container laten plaatsen in Utrecht dan kan het zijn dat u een vergunning nodig heeft.

In de binnenstad heeft u altijd een vergunning nodig. Buiten de binnenstad mag u de container tot maximaal 27 dagen laten staan, mits de container maximaal 14 m2 groot is. Bij Recycle-bak geldt dat voor de containers met een inhoud van maximaal 10 m3.

Wanneer u niet aan de voorwaarden voldoet, zult u een vergunning moeten aanvragen. Daarnaast dient u rekening te houden met extra kosten als u de container plaatst op een betaalde parkeerplaats.

De kosten voor de vergunning hangen af van een aantal factoren. U betaalt standaard €110,55 per object. Daar komt een bedrag bovenop dat vastgesteld word op basis van de grootte van het object per m2. Eventuele kosten voor betaalde parkeerplaatsen dient u ook te betalen. Voor specifieke tarieven en meer informatie over de vergunning, zie de website van gemeente Utrecht. Het aanvragen van een vergunning doet u online en moet 8 weken van tevoren gebeuren. Let op, u moet een situatieschets of foto’s van de locatie digitaal meesturen.

Redenen om een container te huren in Utrecht

Afval kan bij verschillende klussen op meerdere manieren ontstaan. Bij het grondig aanpakken van uw tuin zult u bijvoorbeeld groenafval en houtafval overhouden. Overblijvend afval is vaak ook een groot probleem bij verbouwingen. Bij zulke grote klussen kunnen diverse soorten afval ontstaan, zoals gemengd grof afval en betonpuin. Hoe sneller u weer van dit afkomt, des te sneller is de klus echt af. U kunt bij ons voor elk type afval een geschikte afvalcontainer huren. Het materiaal wordt door ons gerecycled, waardoor het afval op een milieuvriendelijke manier wordt verwerkt. Bij alle containers heeft u keuze uit enkele afmetingen zodat er voor elke klus een passende container te vinden is. Deze containers kunnen allemaal gehaald en gebracht worden in Utrecht. Hierdoor hoeft u zelf alleen maar de container met afval te vullen!

Eenvoudig een container huren Utrecht

Op Recyclebak.nl kunt u snel en eenvoudig een afvalcontainer huren in Utrecht die past bij uw situatie. Daarnaast zijn er nog meer voordelen verbonden aan het huren van een container via onze website. Zo bieden wij onder andere de laagste prijsgarantie. In de voorwaarden staat meer informatie over deze garantie. Alle prijzen bevatten de kosten voor het ophalen en brengen van een container. Ook mag u de container 6 weken gebruiken en wij leveren de container op korte termijn. Bestelt u vandaag voor 12:00 uur, dan kunt u morgen de container al gebruiken!

 

Recycle-bak.nl kan niet aansprakelijk worden gehouden voor eventuele schade voortkomend uit bovenstaande informatie. Controleer zelf bij de gemeente de regelgeving en benodigde containervergunningen in uw situatie.