Badkamer verbouwen

Een badkamer moet niet alleen functioneel, maar ook esthetisch aantrekkelijk zijn. Indien uw huidige badkamer niet aan uw eisen voldoet, dan is uw badkamer verbouwen een van de beste investeringen die u kunt doen in uw woning. Natuurlijk, er komt wel een hoop kijken bij zo’n badkamer verbouwing. Maar een goede voorbereiding is het halve werk, en met de onderstaande tips zorgt u ervoor dat het hele proces soepel verloopt.

Badkamer verbouwen? Met deze 5 tips gaat u goed voorbereid aan de slag!

#1. Stel een budget op

U kunt uw volledige badkamer verbouwen, maar het is natuurlijk ook mogelijk om alleen een aantal elementen te vervangen. Bepaal van tevoren hoeveel u maximaal wilt uitgeven en bekijk wat u met dat budget kunt doen. Neem vooral de tijd om u te oriënteren op de mogelijkheden en prijzen te vergelijken; zo kunt u uw budget maximaal benutten.

#2. Eerst sanitair bestellen, dan pas slopen

Bepaalde sanitair producten hebben vaak een wat langere levertijd. Als u reeds met het sloopwerk bent begonnen en vervolgens blijkt dat u langer moet wachten op uw nieuwe tegels of badkamermeubel, dan zal de verbouwing vertraagd worden. Zorg daarom dat u ruim van tevoren uw sanitair heeft uitgezocht en plaats tijdig uw bestelling bij de leverancier.

#3. Maak een waterdichte planning

U wilt de daadwerkelijke badkamer verbouwing straks in een zo kort mogelijke tijd voltooien, zodat u niet onnodig lang zonder sanitaire voorzieningen zit en de overlast tot een minimum beperkt blijft.

Maak daarom van tevoren een gedegen planning. Wanneer komt het nieuwe sanitair binnen? Wanneer start het sloopwerk? Wanneer kan er gestart worden met betegelen? Beschrijf alle werkzaamheden zo gedetailleerd mogelijk.

#4. Zorg dat u uw sloopafval kwijt kunt

Als u straks aan de slag gaat met het slopen van uw oude badkamer, dan moet u dat afval natuurlijk wel ergens kwijt. Het is daarom slim om vooraf in elk geval een puincontainer te huren. Hierin kunt u het oude sanitair (keramische wasbakken, toiletpotten, enz.) kwijt, maar ook tegels, natuursteen en metsel- en betonpuin.

#5. Schakel een specialist in voor het loodgieterswerk

Wie zelf een beetje handig is kan aardig wat geld besparen door een groot deel van de badkamer verbouwing zelf uit te voeren. Dat gezegd zijn er een aantal werkzaamheden die u beter aan een specialist kunt overlaten, zoals het aanleggen, verleggen en aansluiten van waterleidingen en riolering. Door hiervoor een professional in te schakelen bent u verzekerd van een gedegen eindresultaat.