Container huren Arnhem

Container huren in Arnhem

Heeft u binnenkort een grote klus voor de boeg en wilt u een container huren? Bij Recycle-bak.nl kunt u voor meerdere afvalsoorten een geschikte container vinden. Deze containers kunnen zowel gebracht als opgehaald worden in Arnhem. Het ontstaan van afval gebeurt vaak bij grote klussen zoals het grondig aanpakken van de tuin of bij een verbouwing in huis.

Heb ik een vergunning nodig?

Redenen om een container te huren in Arnhem

Gaat u binnenkort beginnen aan een grote klus zoals een verbouwing? Pas als u van het vrijgekomen afval af bent, is zo’n klus echt afgerond. Om te voorkomen dat u met het afval blijft zitten kunt u bij Recycle-bak.nl een container huren. Het grootste voordeel is dat u het afval niet zelf af hoeft te voeren. Wij komen de container namelijk weer ophalen als u klaar bent met uw klus. Vervolgens zorgen wij ervoor dat het afval op duurzame wijze gerecycled wordt. U hoeft zelf alleen maar het afval in de container te leggen. Hierdoor houdt u meer tijd over voor de klus en kunt u efficiënter te werk gaan. Geen klus is hetzelfde en er ontstaat dan ook ander afval bij elke klus. U kunt bij ons daarom containers voor verschillende afvalsoorten huren, waaronder voor gemengd grof afval, houtafval en tuinafval. Tevens is elke container in meerdere afmetingen te huren. Het maakt dus niet uit hoe groot uw klus is, aangezien u altijd een passende container kunt huren.

Vergunning bij huren van containers in Arnhem

Bij het plaatsen van een container in de gemeente Arnhem kunt u de ontheffing Oneigenlijk Gebruik van de Openbare Ruimte nodig hebben. In sommige gevallen is een melding echter voldoende. Dit kan wanneer u de container op een van de volgende plekken wilt plaatsen:

  • Buiten het centrum;
  • Buiten winkelcentra en winkelstraten;
  • Verhard terrein (bijvoorbeeld een parkeerplaats);

Een melding moet minimaal 2 werkdagen van tevoren ingediend worden en kan via dit formulier ingediend worden.

Wanneer u binnen bovenstaande gebieden de container wilt plaatsen, zult u een ontheffing moeten aanvragen. De ontheffing dient u minimaal 3 weken van tevoren in te dienen. U betaalt hiervoor leges (Legesverordening 2022). Bij een melding hoeft u geen leges te betalen.

De ontheffing kunt u via dit formulier aanvragen.

Houdt bij plaatsing van de container rekening met de spelregels van gemeente Arnhem:

  • De container moet geplaatst worden op een verharding en mogen niet in het plantsoen geplaatst worden
  • De container mag geen belemmering voor het verkeer vormen: de straat moet minimaal 3,25 m vrij blijven en het trottoir moet minimaal 1,5 m beschikbaar blijven
  • Brandkranen moeten altijd vrijgehouden worden
  • De container moet zijn voorzien van retro-reflectie
  • De container moet op het werkterrein of hier zo dichtbij mogelijk op een verharding worden geplaatst, tenzij hier geen plek voor is en de gemeente na aanleiding van een melding anders beslist

Voor meer informatie kunt u terecht op de pagina Gebruik Openbare Ruimte op de website van gemeente Arnhem.

Eenvoudig een container huren in Arnhem

Heeft u een container nodig maar wilt u niet te veel betalen? Alle prijzen bij Recycle-bak.nl zijn inclusief het afvoeren van de container. Tevens kunt u snel gebruik maken van de container. Als u voor 12:00 uur een container bestelt, dan wordt deze morgen al bezorgd. U kunt de container tot 6 weken lang gebruiken.

 

Recycle-bak.nl kan niet aansprakelijk worden gehouden voor eventuele schade voortkomend uit bovenstaande informatie. Controleer zelf bij de gemeente de regelgeving en benodigde containervergunningen in uw situatie.