Container huren in Hengelo

Wilt u een container huren in Hengelo en hiervoor tijdelijk gebruik maken van gemeentegrond? Dan heeft u mogelijk een vergunning nodig. Hieronder leest u wat u moet weten.

Ik wil een container huren in Hengelo. Heb ik een vergunning nodig?

U heeft geen vergunning nodig als de container maximaal 8 m2 in beslag neemt, u de container op een stuk verharde grond plaatst en deze niet langer dan 10 dagen laat staan. U dient er dan wel voor te zorgen dat er geen gevaarlijke (verkeers)situaties kunnen ontstaan. Daarnaast is het raadzaam om voor het plaatsen van de container foto’s te maken van de situatie; dit voor het geval er schade wordt veroorzaakt en de gemeente deze schade op u wil verhalen.

 

Heeft u wel een vergunning nodig? Dan kunt u deze eenvoudig aanvragen via een digitaal formulier voor het tijdelijk in gebruik nemen van openbare gemeentegrond.

Ik wil een containervergunning aanvragen in Hengelo, waar moet ik verder rekening mee houden?

Gezien de behandeltijd is het belangrijk om uw vergunning uiterlijk 8 weken van tevoren aan te vragen. Verder dient u er rekening mee te houden dat er kosten zijn verbonden aan het tijdelijk gebruiken van gemeentegrond. Bij een oppervlakte van minder dan 50 m2 bedragen de leges €198,-, bij meer dan 50 m2 betaalt u €397,-.

Daarnaast moet u precariobelasting betalen. Deze bedragen per m² per dag € 0,35, per week €2,37, per maand €7,64 en per jaar €91,68.

Ja, ik wil een container huren in Hengelo!

Heeft u toestemming van de gemeente Hengelo, dan hoeft u alleen nog maar uw container te huren. Dit kan eenvoudig via Recycle-Bak.nl; wij verhuren onder andere groenafval containers en puincontainers. De huurprijs is inclusief het brengen en halen van de container en het afvoeren van uw afval. U weet dus altijd waar u aan toe bent!

 

Recycle-bak.nl kan niet aansprakelijk worden gehouden voor eventuele schade voortkomend uit bovenstaande informatie. Controleer zelf bij de gemeente de regelgeving en benodigde containervergunningen in uw situatie.