Containervergunning Houten

Wilt u een container huren in Houten? Dan moet u rekening houden met de regels omtrent het plaatsen van voorwerpen op de openbare weg.

Heb ik een vergunning nodig voor een container huren in Houten?

U heeft in de gemeente Houten géén vergunning nodig voor het plaatsen van een container als:

  • U de container op uw eigen terrein plaatst;
  • De container niet langer geplaatst wordt dan strikt noodzakelijk is, en in geen geval langer dan 30 dagen;
  • De container zo wordt geplaatst dat (de toegang tot) nooduitgangen, brandkranen, bluswaterwinplaatsen en nutsvoorzieningen niet wordt belemmerd;
  • Wegen, fietspaden en voetpaden voor iedereen bruikbaar en toegankelijk blijven – ook voor mindervaliden;
  • De brandveiligheid en verkeersveiligheid niet in gevaar worden gebracht;
  • De container geen belemmering vormt voor (onderhouds)werkzaamheden, evenementen of andere gebeurtenissen van algemeen belang;
  • De container voorzien is van uw contactgegevens.

Indien u niet aan een of meer van de genoemde voorwaarden kunt voldoen, dan moet u een vergunning aanvragen. Dit kan online en dient minimaal 4 weken van tevoren worden ingediend.

Moet ik nog ergens rekening mee houden als ik een vergunning aan wil vragen?

Aan het aanvragen van een vergunning voor het plaatsen van een container op de openbare weg zijn kosten verbonden. Er wordt een standaard tarief van €147,60 aan leges gehanteerd. Wel kunt u onder bepaalde voorwaarden profiteren van kortingen op dit bedrag. Voor meer informatie kunt u terecht op de website van de gemeente Houten.

 

Ja, ik wil een container huren in Houten!

Ook voor een container huren in Houten bent u bij Recycle-Bak aan het juiste adres. Zo leveren wij onder andere grondcontainers en containers voor bouwafval en gemengd grof afval. Bestel gemakkelijk online en profiteer van onze bijzonder scherpe tarieven!

Recycle-bak.nl kan niet aansprakelijk worden gehouden voor eventuele schade voortkomend uit bovenstaande informatie. Controleer zelf bij de gemeente de regelgeving en benodigde containervergunningen in uw situatie.