Garage opruimen

U kunt een hoop spullen kwijt in een garage, maar dat is vaak ook het probleem. Op een gegeven moment heeft zich zoveel troep opgestapeld dat u niets meer terug kunt vinden – en de garage zo vol staat dat de ruimte niet meer voor andere zaken gebruikt kan worden. Hoog tijd om orde in de chaos te brengen! Met de onderstaande tips kunt u op een efficiënte manier uw garage opruimen.

Een stappenplan voor uw garage opruimen

Stap 1: Ga systematisch te werk

Uw garage opruimen kan een klus zijn waar u heel erg tegenop ziet – zeker als u een grote garage heeft waar heel veel spullen in staan! Ga daarom systematisch te werk. Als het zoveel werk is dat u het niet in één dag gaat redden, pak dan op dag 1 de ene helft aan en op dag 2 de andere helft.

Stap 2: Verdeel de spullen in drie categorieën

Alles wat in de garage staat, wijst u toe aan één categorie: weggooien, doneren/verkopen of houden. Creëer 3 secties (plak desnoods tape op de grond om de secties af te bakenen) zodat u de spullen in elke categorie bij elkaar kunt zetten. Op die manier creëert u alvast wat visueel overzicht.

Stap 3: Huur een grofvuil container voor alles wat weggegooid moet worden

De kans is groot dat er heel veel weggegooid kan worden. Alles wat u niet meer gebruikt of wat kapot is en waar u niemand blij mee kunt maken, moet weg. Huur een bouwafval & grofvuil container zodat u alles meteen weg kunt gooien. Zo heeft u ook meteen de ruimte om verder te werken.

Stap 4: Doneer/verkoop wat u niet meer gebruikt

Nee, u heeft geen twee grasmaaiers nodig. Maar wellicht kunt u met die tweede maaier nog iemand blij maken. Zet wat u niet weggeeft aan bekenden op Marktplaats of maak een afspraak met de kringloop; vaak zijn zij bereid om uw spullen gratis op te halen.

Stap 5: Organiseer de spullen die u wilt houden

Nu alles wat weg moest weg is, kunt u wat blijft gaan ordenen. Zorg dat u een degelijke stellingkast heeft waar u spullen kwijt kunt. Schaf stevige kisten, bakken of dozen aan en label deze, zodat u in één oogopslag ziet wat erin zit. Berg gereedschap veilig op, maar wel zodat het nog toegankelijk is.