Grond afvoeren

Werkzaamheden in de tuin kunnen soms grote hoeveelheden grondafval en/of tuinaarde opleveren. Schone tuinaarde kunt u wellicht nog elders in de tuin gebruiken, maar wat moet u met al dat grondafval? Grond afvoeren dient wel op de juiste manier te gebeuren!

In verband met nieuwe regelgeving vanuit de overheid kunnen wij helaas niet meer door heel Nederland containers voor grond plaatsen. Wanneer u bij de container uw postcode invoert kunt u zien of wij op uw adres wel of niet kunnen leveren. 

Grond afvoeren, hoe pak ik dat aan?

Grond afvoeren dient op de juiste manier te gebeuren; u mag namelijk niet zomaar uw overtollige tuingrond dumpen. Een kleine hoeveelheid tuingrond kunt u nog kwijt in een big bag, maar voor grotere hoeveelheden is het raadzaam om een grondafval container te huren. U kunt bij Recycle-bak.nl terecht voor grondafval containers met een inhoud van 3m3, 6m3 en 15m3.

Wat mag er wel en niet in een grondafval container?

Moet u tuingrond afvoeren en wilt u hiervoor een grondafval container huren, dan is het goed om te weten dat u niet alles dat er uit de grond komt zomaar in de container mag deponeren. Een grondafval container is uitsluitend bedoeld voor schone grond, tuinaarde, zand, klei en gras. Vervuilde grond is niet toegestaan, evenals boomstronken en groenafval. Heeft u snoeiafval, takken en/of bladeren om af te voeren? Huurt u dan een groenafval container. Zelden is tuingrond helemaal zuiver en vrij van wortels, planten en onkruid. Daarom geldt voor onze grondcontainer: vermijd zo veel mogelijk het weggooien van wortels, planten en onkruid in de container. Hierbij wordt een richtlijn van maximaal 5 tot 10% aangehouden.

Grondafval container huren

Moet u grond afvoeren? Dan bent u bij Recycle-bak.nl aan het juiste adres. U bestelt uw grondafval container gemakkelijk en snel via onze website, waarbij u zelf de gewenste leverdatum kunt invoeren. Containers die op werkdagen voor 12:00 besteld zijn kunnen de volgende dag al geleverd worden (weekenden en feestdagen uitgezonderd). Wij halen de container ook weer bij u op en verzorgen het afvoeren van uw tuinaarde. De prijzen zijn inclusief 6 weken all-in huur, dus geen onverwachte kosten!