Hout afvoeren

Bij een renovatie of verbouwing komt veel afval vrij. Daar zit vaak ook houtafval bij. Hout afvoeren moet echter wel op een verantwoorde manier gebeuren. En daarvoor bent u bij Recycle-bak.nl aan het goede adres.

Hout afvoeren, hoe pak ik dat aan?

Wanneer het om een kleine hoeveelheid houtafval gaat dan kunt u dit wellicht in de vuurkorf gooien, al is dit vanwege eventuele schadelijke stoffen in verf, lak en beits meestal niet aan te raden.

U kunt het houtafval ook zelf naar de milieustraat brengen, maar dit vereist vanzelfsprekend wel geschikt vervoer. Daarbij kan het tijd in beslag nemen die u eigenlijk liever aan andere zaken wilt besteden. Wat is dan de beste oplossing? Laat gewoon uw hout ophalen door Recycle-bak.nl! U huurt een houtcontainer en vult deze, het hout afvoeren regelen wij. Makkelijker wordt het niet!

Wat mag er wel en niet in een houtafval container?

Een houtcontainer is bedoeld voor onder andere timmerhout, spaanplaat, hardboard en houten deuren. Let op, het is niet toegestaan om geïmpregneerde schuttingdelen, boomstammen, takken en/of verbrand hout in een houtafval container te deponeren! Wanneer er tijdens de werkzaamheden ook veel andere materialen vrijkomen, kan het raadzaam zijn om ook meteen een bouwafval & grofvuil container te bestellen.

Huur een houtcontainer en laat uw hout ophalen!

Moet u houtafval afvoeren? Bij Recycle-bak.nl bestelt u gemakkelijk een houtafval container online. Daarbij profiteert u van 6 weken all-in huur voor een vast tarief. U kunt de container laten brengen op een dag dat het u uitkomt. Orders die vandaag voor 12:00 geplaatst zijn kunnen indien gewenst al de volgende dag geleverd worden (weekenden en feestdagen uitgezonderd). Twijfelt u over welk formaat container u nodig heeft? U mag ons altijd een mailtje sturen met foto’s van het houtafval; over het algemeen kunnen wij wel een redelijke inschatting maken van de benodigde containerafmetingen.