Huis verbouwen? Voorkom onvoorziene problemen!

De opwinding van een huis verbouwing kan al snel verdwijnen door onvoorziene omstandigheden en uitgaven. Gelukkig kunnen dergelijke problemen met een doordachte voorbereiding doorgaans goed worden opgevangen – of zelfs geheel worden voorkomen.

Verdeel en Heers

Een effectieve planning is de sleutel tot een succesvolle verbouwing van uw huis. Wilt u zelf de verbouwing (of een deel ervan) uitvoeren? Dat vereist focus op zowel de individuele werkzaamheden als het grote plaatje. De uitspraak “Het geheel is meer dan de som van zijn delen” is hier zeker van toepassing. Plan niet alles tegelijk in, maar pak de ruimtes die u wilt verbouwen een voor een aan. Zorg dat u duidelijk voor ogen hebt wat er moet gebeuren en hoe het eindresultaat eruit moet zien.

Begroot

Of het nu gaat om een huis bouwen of verbouwen, elk project heeft een begroting nodig om te voorkomen dat de kosten te hoog oplopen. Het is niet altijd even makkelijk om een goede balans te vinden tussen de ontwerpen waar u al jaren van droomt en het budget dat u heeft voor het renoveren van de woning. Zorg dus dat u voorafgaand aan de start van het project inzicht heeft in de kosten van zowel materiaal als arbeid. Op die manier kunt u uw verwachtingen bijstellen en bekijken op welke zaken u mogelijk nog kunt besparen.

Bereid voor

Uw huis renoveren begint met het creëren van ruimte. Dat doet u door hetgeen dat weg moet ook daadwerkelijk uit het huis te verwijderen. Laat voorafgaand aan de huis verbouwing alvast de benodigde containers bezorgen, zodat u alles op verantwoorde wijze kunt afvoeren. Een bouwafval en grofvuil container is sowieso onmisbaar bij uw huis verbouwen. Afhankelijk van het type afval dat vrijkomt, heeft u mogelijk ook een houtcontainer, puincontainer of gipscontainer nodig.