Kantoor opruimen in 5 stappen

Het is vrijwel onmogelijk om productief te werken in een rommelig kantoor. Niet alleen omdat u sneller afgeleid bent, maar ook omdat u vaak niet kunt vinden wat u zoekt. Wilt u uw kantoor opruimen, dan is het echter wel raadzaam om dit op een gestructureerde manier aan te pakken.

#1. Pak één sectie tegelijk aan

Een kantoor opruimen is overweldigend als u alles in één keer probeert te doen. Verdeel het kantoor daarom in meerdere secties en pak deze een voor een aan. Zo kunt u bijvoorbeeld op dag 1 het bureau opruimen, op dag 2 de kasten, enzovoorts.

#2. Investeer in opbergers

Alles heeft een vaste plek nodig. Als u het gevoel heeft dat te veel zaken geen vaste plek hebben, dan heeft u extra opbergruimte nodig. Investeer in functionele kasten, planken en opbergers, zodat u alles daadwerkelijk kwijt kunt. Zorg wel dat spullen toegankelijk blijven en vergeet niet alles te labelen!

#3. Digitaliseer documenten

Een papierloos kantoor is niet alleen beter voor het milieu, maar ook voor de hoeveelheid rommel op kantoor. Digitaliseer facturen, rekeningen, contracten en andere papieren en zorg voor een degelijke server of betrouwbare cloud-based oplossing. Zodra alles gedigitaliseerd en veilig opgeslagen is, kunt u de papieren kopieën weggooien.

#4. Hou rekening met veel afval

De meeste mensen onderschatten hoeveel afval er vrijkomt bij het opruimen van het kantoor. Zorg dat u hierop voorbereid bent en laat een grofvuil container plaatsen, zodat u alles dat weg moet ook meteen uit het kantoor kunt verwijderen. Dat voorkomt dat spullen weer gaan zwerven.

#5. Maak meteen alles schoon

Uw kantoor opruimen is een prima kans om de boel meteen even goed schoon te maken. Stofzuig de hoekjes waar men normaal gesproken niet bij kan, reinig de raambekleding en desinfecteer de toetsenborden.