Keuken verbouwen

Uw keuken verbouwen is een uitstekende investering. De vraag is, hoe overleeft uw huishouden zo’n verbouwing zonder volledig functionerende keuken? Aan enig ongemak kunt u niet ontsnappen, maar met een goede voorbereiding is het prima te doen. De onderstaande tips helpen u om de renovatie zo soepel mogelijk te laten verlopen.

Keuken verbouwen? 4 tips om de renovatie te overleven

#1. Improviseer een tijdelijke keuken

Zelfs als u besluit om tijdens de renovatie elke avond eten te bestellen of uit eten te gaan, dan heeft u toch een plekje nodig om koffie te zetten, boterhammen te smeren of een kom cornflakes klaar te maken. Creëer daarom een geïmproviseerd keukentje in een andere ruimte dat u tijdens de verbouwing kunt gebruiken. Zorg in elk geval voor een werkblad waar u uw koffiezetapparaat en tostiapparaat kwijt kunt, en wat kratten of planken voor etenswaren. Misschien kunt u van iemand wel een klein koelkastje lenen om hier neer te zetten.

#2. Zit het weer mee? Zet dan de barbecue aan het werk!

Als het lekker weer is tijdens de verbouwing van uw keuken, maak dan van de gelegenheid gebruik om de barbecue aan te slingeren en lekker buiten te eten. Uw barbecue kan bijna alles dat uw oven ook kan! Wie weet wordt u wel geïnspireerd tot nieuwe recepten.

#3. Haal papieren bordjes en wegwerpbestek in huis

Als u tijdelijk geen gebruik kunt maken van uw keuken, wordt afwassen natuurlijk wel lastig. Dit kunt u oplossen door gedurende de verbouwing gebruik te maken van papieren bordjes, papieren bekers en wegwerpbestek. Zie het maar als kamperen in uw eigen huis!

#4. Zorg dat de werklieden gewoon hun werk kunnen doen

De verbouwing van uw keuken zal veel soepeler verlopen als de werklieden ongestoord hun werk kunnen doen. Zorg dat huisdieren en kinderen hen niet in de weg lopen en dat ze de ruimte hebben om hun spullen kwijt te kunnen. Overleg hoe het sloopafval wordt afgevoerd; als u dit zelf moet regelen, kunt u een puincontainer huren. Ook een bouw- en grofafval container is vaak geen overbodige luxe bij een keuken verbouwing.