Serre verbouwen

U wilt uw serre verbouwen? Dan zijn er een aantal zaken waar u rekening mee moet houden:

Vergunningen

Voor zowel de aanbouw als de verbouw van een serre is meestal een vergunning nodig. Informeer bij uw gemeente naar de voorwaarden en zorg dat u weet wat u allemaal moet aanleveren voor de aanvraag; vaak moet u ook een bouwtekening bijvoegen. Gaat u uw serre verbouwen of bouwen zonder vergunning terwijl deze wel vereist is, dan riskeert u dat u de serre moet afbreken.

Gebruiksdoel

Grofweg kunnen we twee soorten serres onderscheiden: een tuinserre, die relatief goedkoop is omdat er geen fundering en isolatie wordt aangebracht; en een woonserre, die in feite fungeert als een uitbreiding van uw woning. Denk hier goed over na, want uw keuze is bepalend voor de uiteindelijke kosten van de serre. En dat brengt ons bij het volgende punt…

 

 

Budget

De kosten voor een serre verbouwen zijn afhankelijk van vele factoren. Vraag vooral meerdere offertes aan, zodat u deze met elkaar kunt vergelijken. Staar u daarbij niet blind op de totaalprijs maar kijk ook of alle bijkomende kosten (materiaal, transport, het doorbreken van de gevel, afwerking, enz.) wel in de offerte zijn opgenomen.

Afval

Bij elke verbouwing komt afval vrij, en de verbouwing van uw serre is daar geen uitzondering op. Bekijk van tevoren wat voor soort afval er vrij zal komen en huur op basis daarvan de juiste afvalcontainers. Een houtcontainer is vaak aan te raden; hier mag u onder andere geschilderd hout, timmerhout, hardhout en hout met spijkers en scharnieren in deponeren. De prijs voor het huren van een houtcontainer ligt ook lager dan die van een container voor gemengd afval (een bouwafval en grofvuil container). Aan de andere kant kunt u in de laatstgenoemde wel glas en maximaal 40% steen- en betonpuin kwijt.