Slaapkamer verbouwen

Een goede nachtrust is van essentieel belang voor uw gezondheid en welzijn. En een aangename, comfortabele slaapkamer draagt daar zeker aan bij! In tegenstelling tot een badkamer verbouwing of keuken verbouwing, vereist een slaapkamer verbouwing meestal geen complexe, invasieve werkzaamheden. U hoeft immers geen rekening te houden met waterleidingen, afvoeren en rioleringen. Dat gezegd vereist welke verbouwing een goede planning. Hieronder een aantal tips waarmee u goed voorbereid aan de slag kunt met uw slaapkamer verbouwen.

Slaapkamer verbouwen? Hier moet u rekening mee houden

#1. Maak een plan

Waarom wilt u uw slaapkamer verbouwen? Welke elementen van uw huidige slaapkamer zijn niet naar wens? Bedenk daarbij ook: hoe gebruikt u uw slaapkamer? Sommige mensen gebruiken hun slaapkamer puur om in te slapen, maar anderen willen er ook tv kijken, lezen, studeren of zelfs werken. Wat u in de ruimte wilt kunnen doen is zeer bepalend voor de meest ideale indeling.

#2. Bepaal het budget

Hoeveel uw slaapkamer verbouwing moet kosten, is vooral afhankelijk van wat u gedaan wilt krijgen. Als u structurele aanpassingen wilt maken (bijvoorbeeld als u de slaapkamer groter wilt maken met een uitbouw of u een en suite badkamer wilt installeren) dan zullen de kosten hoger liggen dan wanneer u alleen een nieuwe vloer wilt leggen en de wanden van een likje verf wilt voorzien.

#3. Hou rekening met het afval dat vrijkomt

Elke verbouwing gaat gepaard met een hoop rommel. Afhankelijk van de uit te voeren werkzaamheden, zal er ook een aanzienlijke hoeveelheid afval vrijkomen. Huur daarom voordat u aan de slag gaat een of meerdere containers, zodat u al dat afval meteen kwijt kunt. Een bouw- en sloopafval container is een aanrader; hierin kunt u verschillende materialen kwijt. Heeft u ook veel gipsplaten of gipsblokken om af te voeren? Dan moet u hiervoor een aparte gipscontainer huren.