Toilet verbouwen

Het toilet is de kleinste ruimte van het huis, maar wel een ruimte waar u dagelijks gebruik van maakt. Wanneer het toilet uit praktisch of esthetisch oogpunt niet naar wens is, dan zult u zich daar steeds weer aan gaan ergeren. Wilt u uw toilet verbouwen, dan is een goede voorbereiding van de werkzaamheden heel belangrijk. Wij hebben een aantal tips op een rijtje gezet om uw toilet verbouwing zo soepel mogelijk te laten verlopen.

Maak een plan

Zorg dat u voordat u begint precies weet wat er moet gebeuren. Met alleen een idee in uw hoofd komt u niet ver – maak een tekening en zorg dat u alles tot op de millimeter uitmeet. Plaats tijdig uw bestellingen voor materialen, zodat u deze in huis heeft voordat u aan de slag gaat.

Zorg dat u afval op de juiste manier kunt afvoeren

Gaat u uw toilet verbouwen, dan komt hier vaak ook een hoeveelheid afval bij vrij. Hierbij kunt u denken aan tegels, keramiek, steen, puin en gips. Het is niet toegestaan om dit zomaar bij het huisvuil te gooien, ook niet als u slechts een kleine toiletruimte heeft. Gelukkig kunt u bij Recycle-Bak.nl terecht voor het huren van de juiste afvalcontainer(s). Voor een toilet verbouwing is een schoon puin container onmisbaar; hier kunt u zowel keramiek (toilet, wastafel) en tegels als natuursteen en betonpuin in kwijt. Moeten er ook gipsplaten of gipsblokken afgevoerd worden? Dan moet u hiervoor een aparte gipscontainer huren.

Voer werkzaamheden op de goede volgorde uit

Als u eenmaal aan de slag kunt, ga dan structureel te werk. Het is namelijk van belang dat de werkzaamheden op de juiste volgorde worden uitgevoerd:

  • Het afsluiten van de waterleidingen;
  • Het slopen en afvoeren van alles dat uit het toilet moet;
  • Eventueel het verplaatsen van de waterleidingen en afvoeren;
  • Het aansluiten van het nieuwe toilet op de afvoer en waterleiding;
  • Het aansluiten van het nieuwe fonteintje op de afvoer en waterleiding;
  • Het controleren en testen van de nieuwe waterleidingen en afvoeren;
  • Het betegelen van de wanden en vloer;
  • Het afwerken van de toiletruimte.