Tuin renoveren

Veel mensen zijn momenteel bezig met hun tuin opknappen. Wilt u ook uw tuin renoveren zodat u deze zomer onbezorgd van een mooie en comfortabele buitenruimte kunt genieten? Een goede voorbereiding bespaart u veel frustraties en zorgt dat uw tuin werkzaamheden zo soepel mogelijk verlopen. Wij hebben een aantal tips voor u op een rijtje gezet.

#1. Zorg dat u uw tuinafval kwijt kunt

Voordat u straks daadwerkelijk aan de slag gaat met uw tuin renoveren, wilt u natuurlijk eerst schoon schip maken. Dat betekent onder andere de tuin opruimen en de boel snoeien. Tijdens dit proces komt ongetwijfeld een hoop afval vrij, en dat moet u vanzelfsprekend wel ergens kwijt!

De meeste mensen beschikken niet over een compostbak die groot genoeg is voor zoveel tuinafval, dus u kunt dan het beste een groenafval container huren. Hier kunt u alle takken, bladeren, struiken en gras (maximaal 20%) in kwijt. Bij een tuin verbouwing komt vaak ook behoorlijk wat grondafval vrij, zoals tuinaarde, zand en klei. Dit mag u niet in een groenafval container deponeren, dus het is raadzaam om ook een grondafval container te bestellen.

Indien u oude houten tuinmeubels, schuttingdelen of (delen van) schuurtjes heeft die u kwijt moet, dan kunt u een hout container laten komen. Let er wel op dat in de hout container alleen niet geïmpregneerd hout mag worden gedeponeerd. Indien u geïmpregneerd hout wilt laten afvoeren, kunt u deze kwijt in onze bouwafval container (tot max. 25% van het totale afval in de container).

#2. Regel het juiste gereedschap

Tuin werkzaamheden zijn een stuk gemakkelijker als u over goed gereedschap beschikt. Maak een lijstje van het benodigde gereedschap en zorg dat u het in huis heeft zodra u aan de slag gaat. Denk bijvoorbeeld aan tuinhandschoenen, snoeischaren, een hark en een schop. Informeer bij uw buren of vrienden of u eventueel hun grasmaaier, bladblazer of kruiwagen mag lenen – dat bespaart een hoop kosten!

#3. Schaf de overige spullen aan

Om uw tuin straks helemaal af te maken kunt u alvast een aantal zaken bestellen, zoals tuinaarde, grind en worteldoek. Indien u van plan bent om bijvoorbeeld uw terras opnieuw te betegelen, is ook voegzand geen overbodige luxe.