Woonkamer verbouwen

De woonkamer is doorgaans de meest intensief gebruikte ruimte van het huis. We gebruiken deze kamer om te ontspannen, gasten te ontvangen en te socialiseren – en vaak ook om te eten, huiswerk te maken of thuis te werken. Uw woonkamer verbouwen is de ideale manier om zowel uw leefcomfort als de waarden van uw woning te verhogen. Maar om te zorgen dat de renovatie zo soepel mogelijk verloopt, is een goede voorbereiding van essentieel belang. Wij hebben de belangrijkste zaken ter voorbereiding op een woonkamer verbouwing op een rijtje gezet.

 

Woonkamer verbouwen? Een goede voorbereiding is het halve werk!

Zorg dat u weet wat u wilt – tot in de kleinste details

Of u nu een aannemer inschakelt of zelf aan de slag gaat, u zult gedurende de hele verbouwing keuzes moeten maken. Zorg daarom dat u voor uzelf helder heeft hoe het eindresultaat eruit moet zien. Vraag bij twijfel advies aan een onafhankelijke partij.

Verwijder uw spullen

Zelfs als alleen een deel van de woonkamer verbouwd wordt, is het raadzaam om de hele woonkamer leeg te halen. Niet alleen omdat u dan zeker weet dat uw spullen niet kunnen beschadigen tijdens de verbouwing, maar ook omdat de mensen die u inhuurt dan meer ruimte hebben om hun werk te doen.

Hou rekening met veel stof

Dat stof zal zich zeker niet alleen tot uw woonkamer beperken! Zorg daarom dat de entree, hal en aangrenzende ruimtes bedekt zijn met plastic – ook met het oog op de schade die stof kan veroorzaken aan elektronische apparaten.

Huur de juiste containers

Behalve stof zal er ook veel afval vrijkomen. Huur de juiste containers zodat dit direct gescheiden en netjes afgevoerd kan worden. Afhankelijk van de uit te voeren werkzaamheden heeft u waarschijnlijk een bouwafval en grofvuil container, een puincontainer en/of een gipscontainer nodig.

Zorg dat kinderen en huisdieren uit de buurt worden gehouden

Dit is niet alleen voor hun eigen veiligheid en welzijn van belang, maar ook voor uw eigen gemoedsrust. Daarnaast kan het helpen om afleidingen en ergernissen onder werklieden tot een minimum te beperken.