Zwarte grond afvoeren

Of u nu uw tuin onder handen wilt nemen, de oprit opnieuw wilt bestraten of een nieuwe schutting wilt plaatsen, wanneer u aan de slag gaat met werkzaamheden rondom het huis dan kan daar veel grond bij vrijkomen. Dit kan wit zand of tuinaarde zijn, maar ook zwarte grond. Wij vertellen u alles dat u moet weten over zwarte grond afvoeren.

Vanuit de overheid is een nieuwe regelgeving doorgevoerd, waardoor wij helaas niet langer overal in Nederland grondafval containers mogen plaatsen. Voer uw postcode in bij de gewenste container en u ziet direct of wij wel of niet op uw adres kunnen leveren.

Zwarte grond afvoeren, hoe pak ik dat aan?

Zwarte grond wordt ook wel tuinaarde, teelaarde of zwart zand genoemd. Het is de grond die u in de meeste tuinen aantreft. Wanneer u de tijdens de werkzaamheden vrijgekomen zwarte grond niet elders in uw tuin kwijt kunt, dient u ervoor te zorgen dat deze grond op de juiste wijze wordt afgevoerd. Hiervoor kunt u bij Recycle-bak.nl een speciale grondafval container huren.

Waar moet ik op letten als ik een grondafval container wil huren?

Afhankelijk van de hoeveelheid af te voeren grond heeft u de keuze uit containers met een inhoud van 3m3, 6m3 en 15m3. U mag behalve zwarte grond ook zand, klei en gras(zoden) in de grondafval container deponeren, mits het materiaal vrij is van puin en niet vervuild is door andere materialen. Wilt u planten, bomen of struiken afvoeren? Dan kunt u hiervoor het beste een groenafval container huren. Zelden is tuingrond helemaal zuiver en vrij van wortels, planten en onkruid. Daarom geldt voor onze grondcontainer: vermijd zo veel mogelijk het weggooien van wortels, planten en onkruid in de container. Hierbij wordt een richtlijn van ongeveer maximaal 5 tot 10% aangehouden.

Grondafval container huren

Moet u zwarte grond afvoeren en huurt u hiervoor een container bij Recycle-bak.nl, dan bent u altijd verzekerd van de beste service. Wij verzorgen het leveren en ophalen van de container en regelen het afvoeren van de zwarte grond. Dit is gewoon bij de huurprijs inbegrepen! Containers die vandaag voor 12:00 besteld zijn kunnen indien gewenst de volgende dag al geleverd worden.